Thursday, 19 December 2013

Keputusan PMR lebih dari yang dijangka. Alhamdulillah

Alhamdulillah, syukur ke atas Allah SWT kerana melihatkan kekuasaanNya kpd saya. Tiada siapa sangka bahkan saya sendiri pun tak sangka boleh dapat straight A dalam PMR. Bersyukur sangat2 sebab tiada yang sangka saya boleh dapat 8A dlm PMR kali ni. nak cakap saya study hard, two weeks before adalah. Two years before, jangan harap.

Permulaannya macam ni, saya pegi sekolah ikut kwan punya mumm. Izzati. Masa otw tu memang dpt text mak minta doa..minta kakak2 lain doa kan. Tapi tak dilayan -_-'

Sampai sekolah around 9.45 am begitu. Makin ramai yang dtg, makin banyak jugak nebes tu dtg. Seriusly, sepanjang duduk tu, apa yang difikir semuanya negatif. Rasa macam otak ni magnet yang berkutubkan positif.. dan apa yang ditarik. .negatif... peerrgghh

10.00 am. Pergi dewan bacaan sekolah..rasa excited ada, rasa nak tercirit pun ada.Saya bagi rakan cina yang lain ambil dulu..tak berani weii!.

tapi bila nampak ramai dah yang ambil..excited pun menjelma.. Berdiri dpn guru kelas, memberi senyumam seikhlas yang boleh and suddenly cikgu cakap

       "Lepas ni boleh lah belanja cikgu"

       "kenapa cikgu" (muka macam orang hilang anak)
Bila cikgu ckp macam tu, memang tau la result ok. tapi langsung  tak fikir 8A. fikir dapat 5 atau 6 je. Apa tak nya, trial PMR pun dapat dua je, kelas pun kelas C. kelas ketiga, So of coz la sekolah tak target besaq punya. tambahan pula muka pun macam muka tercicir A. ada hati dapat straight A

     And Alhamdullilah.. again. Cikgu bagi sambil cakap

      "tahniah, 8A"

-------

Kalau orang tanya apa tips kejayaan. (walaupun tiada yang tanya) . For me.

DOA dan USAHA.

Kalau kita dok study very very hard pun, tapi tak dak doa. Its nothing bro!
Dan...

Kalau kita dok berdoa 24jam tanpa belajar. Its also nothing .....broooo

Doa mak bapa pun penting...solat hajat pun penting. Yang penting, apa yg penting, dipentingkan








Go go Hariamu Muda ^_^

Peace yo!




15 comments:

  1. Akhirnya buat jugak entry eh ! tak ada yg mustahil dlm dunia ni dik . Kalau Allah nak bagi , Dia bagi . Setiap manusia ada rezeki masing-2 . Lepas ni kena dapatkan straight A's untuk SPM pulak yea . hehehe .. TAHNIAH ! ! ! :D

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. Tahniah kak! Kekalkan pencapaian ya! :D

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah.. congratulation adik ! keep it up ok :D

    ReplyDelete
  5. 안녕하세요~hi we are twinscraflife! We sell handmade products such as phone cover, ear plug, pouch, bag, bookmarks! All are very unique and are customizable^^ 감사합니다~ please visit us at http://twinscraftlife.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. tahniah dik...

    http://mnj-officialblog.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. tahniah..tumpang gembira :)

    ReplyDelete

Terima Kasih kerana memberi komen
Komen anda sangat membantu...
In Sya Allah...saya reply..
Syukran Jazilan