Saturday, 14 June 2014

Pameran Buku Sandakan

Assalamualaikum..

Mashaa Allah, lama sungguh ana tidak hapdate blog ana. Hmmph! Unta fadang fasir fun tadak malas mcm ana. Sampai bersawang blog ana tinggalkan.
  *laphabuk*

Ok. Lupakan tentang kemalasanku.. Nih hah ceq nak habaq maih kat hampa semua. Baru2 ni ceq gi dekat Pameran Buku tmpt org pamerkan buku. Of cos lah kan. Takkan pamerkan aurat. Huhu.

Dipendekkan cerita, kita ni pun bukan jenis kaki novel sgt. So, tahap ke’excited'nya pun tak kemuncak sgt bila tgk novel verlamvok-lamvok kat situ.
Tak padan dengan pendek, pusing-pusing dewan Smk Yu Yuan, Sandakan, Sabah, Malaysia Bumi Allah tu pun cuma nak me'nyibuk'kan diri. Sampailah kaki hamba tiba-tiba terhenti disuatu sudut nan gelap (cehh ayat)

Dipendekkan sependek-pendek cerita..saya pun membelilah sebuah buku. Tajuk buku tu pula sama dgn tajuk lagu Anna Raffali, "Kalau Berpacaran" karya Abang Fuad hj. Sam *lek lu je panggil abang*

Alhamdulillah, i took only a day utk habiskan buku tu. Buku tu best sebenarnya sbb dlm buku tu betul2 abg penulis bagi kesan and keburukkan couple. Nasib baik ceq takde boiprengg, kalau tidak...sudah tentu ceq terasa . wahahahha.

In Shaa Allah, kalau diri ini rajin, diri ini akan cuba share apa yang berguna drpd buku tu. Ceq tak janji nahh..tp ceq akan cuba. Wahh! Teruk bebenor loghat utara aku. Salahkah org Sabah nak try test loghat utara huh?

Itu jer lah. Tak rugi sebenarnya kalau korang baca buku tu especially bgi remaja seperti l ni.

P/s : "Tiada cinta suci kecuali yang halal. Dan yang halal itulah dinamakan cinta HIGH CLASS"

1 comment:

  1. Jemput baca novel baru.... :)
    https://www.facebook.com/Novelishidayahmym

    ReplyDelete

Terima Kasih kerana memberi komen
Komen anda sangat membantu...
In Sya Allah...saya reply..
Syukran Jazilan